MENI
23.3.2016

Održana 14. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije



Na 14. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatran je tok priprema za održavanje 12. sastanka Konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja učesnica u Procesu stabilizacije i pridruživanja Evropskoj uniji, koja će, kako je predviđeno, biti održana 7. i 8. aprila ove godine u Sarajevu. 

Članovi Zajedničke komisije nisu prihvatili inicijativu poslanika Denisa Bećirovića kojom se Vijeće ministara BiH zadužuje da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja inicijative u Predstavničkom domu PSBiH, formira 33 radne grupe analogno poglavljima acquisa s ciljem sistematske i sinhronizirane harmonizacije bosanskohercegovačkog zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije. 

K znanju je primljena Informacija sa okruglog stola na temu „Kako učestvovati na tržištu Evropske unije sa poljoprivredno – prehrambenim proizvodima iz Bosne i Hercegovine“, koji je, uz podršku Misije OSCE-a u BiH, održan 26. februara u Bijeljini. Termin održavanja okruglog stola u Mostaru na temu reforme javne uprave bit će određen naknadno u konsultacijama članova Kolegija Zajedničke komisije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću