MENI
4.4.2016

Članovi Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda i Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH razgovarali sa delegacijom Predstavničkog doma Parlamenta Republike Indonezije



Zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mario Karamatić, zamjenica predsjedavajuće Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH Nermina Kapetanović i član Komisije za vanjske poslove Senad Šepić primili su danas u Sarajevu članove Grupe za bilateralnu saradnju Predstavničkog doma Parlamenta Republike Indonezije. 

U srdačnom i prijateljskom razgovoru parlamentarci iz Bosne i Hercegovine i Republike Indonezije konstatirali su da postoji mnogo oblasti u kojima dvije zemlje mogu unaprijediti saradnju i na političkom i na ekonomskom planu.

Tokom sastanka razmijenjene su informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u obje zemlje. Gosti iz Indonezije istaknuli su da je Bosna i Hercegovina strateški važna država i da za sve azijske zemlje, a posebno za Indoneziju, predstavlja vrata za saradnju sa drugim evropskim državama. 

Izražena je i puna podrška Indonezije procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine, te naglašeno da je izuzetno važno da BiH i Indonezija usaglašavaju stavove i pružaju podršku jedna drugoj i unutar Ujedinjenih naroda, kao organizacije koja se na globalnom planu bavi očuvanjem mira i zaštitom ljudskih prava. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću