MENI
6.4.2016.

Посланици у Представничком дому разговарали са групом бизнисмена из Саудијске Арабије



У организацији Амбасаде Краљевине Саудијске Арабије у нашој земљи, посланици у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Сенад Шепић, Саша Магазиновић и Мирсад Исаковић сусрели су се данас са групом бизнисмена из Саудијске Арабије заинтересованим за улагања у туристичке потенцијале у Босни и Херцеговини.

Гости, који су, како су рекли, остварили низ корисних контаката у нашој земљи и који ће бити и учесници Мостарског сајма господарства, истакнули су намјеру да властитим улагањима поспјеше долазак туриста из Саудијске Арабије у Босну и Херцеговину. Међутим, саговорници су се данас заједнички оцијенили да туризам свакако није једина привредна грана у којој постоји простор за интензивније економско повезивање и партнерство бизнисмена двије земље. Као посебно интересантне области истакнута је прехрамбена индустрија, енергетика и производња питке воде обзиром да Босна и Херцеговина спада у сами европски врх по потенцијалима воде за пиће.

Посланици Шепић, Магазиновић и Исаковић и овом приликом захвалили су се за свесрдну помоћ коју Саудијска Арабија пружа обнови наше земље и опоравку подручја погођених природним непогодама попут великих поплава прије двије године. Као позитиван помак истакнут је помак у перцепцији те помоћи код грађана Босне и Херцеговине обзиром да је евидентно да Саудијска Арабија не пружа помоћ само дијелу него свим грађанима наше земље. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу