MENI
12.4.2016

Zamjenici predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Doma naroda Borjana Krišto i Bariša Čolak prisusutvovali otvaranju 19. sajma privrede u Mostaru


"Zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak prisustvovali su svečanom otvaranju 19. međunarodnog sajma privrede u Mostaru, te su se tom prilikom susreli sa brojnim visokim dužnosnicima iz zemlje i regije, predstavnicima diplomatskog kora, te privrednicima.

Međunarodni sajam privrede Mostar 2016., jedna od najznačajnijih manifestacija u regiji, izvrsna je prilika za prezentaciju i promociju privrednih potencijala Bosne i Hercegovine. Na ovogodišnjem sajmu, koji će trajati iduća četiri dana, učestvuje oko 800 izlagača iz 24 zemlje.

Zemlja partner sajma je Republika Turska, koja već godinama aktivno učestvuje na sajmu, a ove godine ju predstavlja 30 tvrtki iz različitih grana privrede.

Osim centralne manifestacije, planirano je i održavanje nekoliko podsajamskih manifestacija (Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije, Sajam informacionih tehnologija), kao i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na kojiima će biti govora o obnovljivim izvorima energije, izgradnji hidrocentrala, turizmu, zaštiti okoliša, uvozu, izvozu te drugim aktuelnim temama." saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariše Čolaka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću