MENI
15.4.2016.

Члан Делегације Парламентарне скупштине БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе Саша Магазиновић на састанку Комитета за равноправност и недискриминацију ПССЕ



Члан Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Саша Магазиновић учествоваће на састанку Комитета за равноправност и недискриминацију ПССЕ, који ће се 18. и 19. априла ове године одржати у Стразбуру. 

Током дводневног састанка овог Комитета, који ће радити у вријеме одржавања прољећног засједања ПССЕ, биће размотрени извјештаји о више различитих питања у надлежности Комитета.

Како је најављено, расправљаће се о обновљеном ангажману у борби против антисемитизма у Европи, о спречавању радикализације дјеце, о заштити права родитеља и дјеце који припадају вјерским мањинама, као и о окончавању дискриминације и мржње путем интернета. 

На састанку Комитета биће ријечи и о утицају раније донесених мјера на побољшање политичког представљања жена, о једнаким правима и заштити жена од насиља у оружаним снагама, као и о политичким правима лица са инвалидитетом. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу