MENI
19.4.2016

Održana 20. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda



Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 20. sjednici utvrdila je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Utvrđena je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržani su principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Ustavnopravna komisija Doma naroda PSBiH utvrdila je usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Komisija nije utvrdila usaglašenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, predlagača delegata Marija Karamatića.

Zbog odsustva predstavnika ovlaštenog predlagača, za narednu sjednicu Komisije odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za evidentiranje u cestovnom prometu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Podržan je Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2015. godinu, u dijelu koji se odnosi na nadležnost Ustavnopravne komisije Doma naroda PSBiH.

Komisija je podržala i Domu u dalju parlamentarnu proceduru dostavila Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije PSBiH za 2015. godinu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću