MENI
21.4.2016

Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope razgovarali u Strazburu sa koizvjestiocima Monitoring komiteta PSVE



Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) sastala se, na marginama proljetnog zasjedanja PSVE koje se održava u Strazburu, sa koizvjestiocima Monitoring komiteta PSVE za BiH Rogerom Galeom i Vareikisom Egidijusom.

Članovi Monitoring komiteta informirali su članove Delegacije o predstojećoj posjeti našoj zemlji, koja bi trebala biti realizirana u junu ove godine i tokom koje bi se prikupile činjenice o političkoj situaciji u našoj zemlji. 

Nakon posjete BiH, na temelju prikupljenih činjenica, izvjestioci će sačiniti izvještaj o kojem će se raspravljati na plenarnom zasjedanju PSVE u prvoj polovini iduće godine. Riječ je o izvještaju koji će, za razliku od prethodnih izvještaja koji su se bavili funkcioniranjem demokratskih institucija u BiH, biti puni izvještaj o političkoj situaciji u BiH i ispunjenju postprijemnih obaveza.

Članovi Monitoring komiteta PSVE zahvalili su se članovima Delegacije, koju uz predsjedavajućeg Delegacije Senada Šepića, čine njegova zamjenica Borjana Krišto, te članovi Delegacije Milica Marković i Saša Magazinović, na interesovanju i redovnoj komunikaciji, što je jedan od preduvjeta za uspješnu saradnju i ispunjavanje preostalih postprijemnih obaveza BiH. Također su ponovo čestitali BiH na uspješnom predsjedavanju Komitetom ministara Vijeća Evrope. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću