MENI
25.4.2016.

Održana 15. sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije


Na 15. sjednici Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržano je Izvješće o radu Vijeća ministara BiH za 2015. godinu.

U svezi s ovim Izvješćem, Zajedničko povjerenstvo za europske integracije konstatiralo je da je Vijeće ministara BiH postupio po zaključku obaju domova PSBiH i dostavio poseban dio Izvješća o radu Vijeća ministara BiH za 2015. godinu koji se odnosi na proces integracija BiH u Europsku uniju (EU).

Zajedničko povjerenstvo za europske integracije usvojilo je i zaključak kojim se Vijeće ministara BiH poziva da, prigodom izrade budućih godišnjih izvješća, pripremi poseban dokument koji će se odnositi na proces integracija BiH u EU, a koji će sadržavati aktivnosti svih organa u procesu integracija.

Usvojeno je i Izvješće sa 12. sastanka Konferencije parlamentarnih povjerenstava za europske integracije zemalja sudionica u Procesu stabilizacije i pridruživanja (COSAP), koji je održan 7. i 8. travnja ove godine u Sarajevu.

Zajedničko povjerenstvo konstatiralo je da su obavljene pripreme za okrugli sto u svezi s otvorenim pitanjima Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju o temi „Reforma javne uprave, stanje i buduće aktivnosti“. Ovaj okrugli sto, u organizaciji Zajedničkog povjerenstva za europske integracije PSBiH i uz potporu Misije OESS-a u BiH, održat će se u Mostaru 5. svibnja ove godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću