MENI
5.5.2016

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić sastao se sa delegacijom Predstavničkog doma Parlamenta Bahreina


"Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić sastao se danas sa delegacijom Kraljevine Bahrein koju je predvodio poslanik u Predstavničkom domu Bahreina njegova ekselencija Dželman Davud Salman Ahmed. 

Najviše pažnje tokom razgovora posvećeno je mogućnostima unapređenja privrednih i ekonomskih veza. Istaknuto je da je Kraljevina Bahrein u poslednjih nekoliko godina investirala svega oko tri miliona maraka u Bosni i Hercegovini, iako su mogućnosti za saradnju velike. Gosti iz Bahreina posebno su zainteresirani za saradnju u oblasti bankarstva i finansijskih usluga, te uvoza hrane, prije svega svježeg voća i povrća iz Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je i o mogućnostima uspostavljanja direktne avionske linije između Sarajeva i Maname kojom bi njihova nacionalna avio kompanija „Gulf air“ prevozila turiste, putnike i robu i olakšala saradnju.

Gosti iz Bahreina upoznali su Mladena Bosića sa trenutnom političkom situaciju u Persijskom zalivu i Bliskom istoku, izazovima i problemima sa kojima se susreće ovaj region." saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića. (kraj)  

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću