MENI
10.5.2016

Održana 9. sjednica Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije



Komisija za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije na svojoj 9. sjednici usvojila je Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2015. godinu sa zaključcima predloženim u njemu, te proslijedila predmetni Izvještaj kolegijima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u dalju proceduru.

Komisija je konstatirala da su 22 kandidata za direktora i zamjenike direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije dostavili izjave i obrasce predviđene članom 23. Poslovnika Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, a čiji sadržaj će proći nadalje kroz proces provjera koje sprovode Državna Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Centralna izborna komisija BiH u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću