MENI
10.5.2016.

Одржана 21. сједница Комисије за саобраћај и комуникације




На 21. сједници Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) прихваћени су Извјештај о реализацији планских докумената за 2015. годину и Извјештај о обављеној ревизији финансијског пословања БХРТ-а за 2015. годину. 

Уз ове извјештаје, Комисија је усвојила закључак којим се од Канцеларије за ревизију институција БиХ тражи да, у складу са чланом 18. Закона о ревизији институција БиХ, обави специјалну ревизију пословања БХРТ-а и да о томе информише ПСБиХ. Комисија је такође предложила Дому да формира интерресорну радну групу која би у потпуности анализирала примјену постојећег Закона о Јавном радио – телевизијском систему БиХ.

К знању је примљен Финансијски план и планови програма БХ Радија 1 и БХ Телевизије 1 за 2016. годину. С тим у вези усвојен је закључак којим се од Савјета министара БиХ тражи да, на основу приједлога Управног одбора Јавног радио – телевизијског система БиХ, убрза израду Приједлога измјена Закона о РТВ систему БиХ у дијелу који се односи на РТВ таксу.
Комисија је к знању примила и Одлуку Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ о усклађивању цијена услуга мобилне телефоније и услова за пружање телекомуникационих услуга, те Извјештај о активностима Агенције на снижавању цијена мобилне телефоније. Комисија је констатовала да је доношењем ове Одлуке испуњен највећи дио закључака Представничког дома ПСБиХ који се односе на ово питање.

Комисија је подржала и у даљу парламентарну процедуру упутила Приједлог одлуке о утврђивању приједлога за именовање два члана Државне регулаторне агенције за електричну енергију (ДЕРК) из Федерације БиХ, чији је подносилац Савјет министара БиХ. 

Усвојен је и закључак којим се од Савјета министара БиХ тражи да Комисији достави потпуну информацију у вези са изградњом Пељешког моста и моста на Свилају, као и Акциони план изградње ауто – пута на Коридору Вц. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу