MENI
13.5.2016.

Članovi kolegija obaju domova Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i Bariša Čolak na središnjoj komemoraciji žrtvama Bleiburga



Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bariša Čolak sudjelovat će na središnjoj komemoraciji u povodu 71. obljetnice Bleiburške tragedije, koja će se održati na Bleiburškom polju 14. svibnja ove godine. 

Središnja komemoracija, koja se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i supokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, započet će molitvom kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu. 

Nakon molitve na groblju, obilježavanje središnje komemoracije nastavit će se procesijom prema Bleiburškom polju, poslije koje slijedi sveta misa koju će predvoditi banjalučki biskup Franjo Komarica.

Programom je predviđena i molitva za žrtve Bleiburške tragedije islamske vjeroispovjesti, te polaganje vijenaca.
Pored većeg broja hodočasnika, na središnjoj komemoraciji očekuje se i dolazak brojnih parlamentarnih zastupnika i članova vlada iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Austrije i Njemačke. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću