MENI
17.5.2016

Poslanica u Predstavničkom domu PSBiH Maja Gasal – Vražalica na međunarodnoj konferenciji na temu: „Žene u politici: perspektive iz Turske, BiH i Evrope“



Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Maja Gasal – Vražalica učestvovat će na međunarodnoj konferenciji „Žene u politici – perspektive iz Turske, BiH i Evrope“, koja će se 18. i 19. maja održati u Beču. 

Na konferenciji, koju organizira Međunarodni republikanski institut (IRI), razmijenit će se mišljenja o političkoj participaciji žena i prevladavanju problema njihove nedovoljne zastupljenosti na pozicijama odlučivanja. 

Također, planirano je da se razmijene mišljenja i o perspektivama zemalja kandidatkinja na proces proširenja EU, kao i izazovima savremene sigurnosti u vezi sa problematikom rješavanja pitanja izbjeglica i migracija. 

Međunarodni republikanski institut djeluje u BiH od 2003. godine i kroz rad sa predstavnicama zakonodavnih tijela vlasti provodi programe podrške demokratskim procesima. (kraj) 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću