MENI
27.5.2015.

Замјеници предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Сеад Кадић и Марио Караматић разговарали са специјалним изаслаником генералног директора EBU



Први и други замјеник предсједавајућег Комисије за спољну и трговинску политику, царине, саобраћај и комуникације Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Сеад Кадић и Марио Караматић разговарали су данас у Сарајеву са специјалним изаслаником генералног директора Европске радиодифузне уније (EBU) Borisom Bergantom о модалитетима превазилажења проблема у функционисању Јавног РТВ сервиса БиХ, као и о убрзању процеса дигитализације.

Упозоравајући на тешку финансијску ситуацију у којој се налази Јавни сервис БиХ, као и на пробијање европских рокова за прелазак са аналогног на дигитални сигнал емитовања програма, господин Bergant апеловао је на представнике институција у БиХ да се што прије постигне консензус кључних политичких фактора око рјешавања ових питања.

Истичући да у БиХ постоји политичка воља да се, кроз хитне измјене законских одредби, ријеши питање финансирања Јавног РТВ сервиса БиХ, први и други замјеник предсједавајућег Комисије нагласили су потребу да се дјеловање јавних емитера у БиХ врати у законске оквире. Они су такође истакли да ће институције БиХ учинити све да се убрза процес дигитализације и затражили помоћ EBU-а и других сродних европских институција како би тај процес био завршен у прихватљивом временском оквиру. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу