MENI
23.5.2016

Održana 23. sjednice Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma



Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 23. sjednici podržala je u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih stranaka, čiji su predlagači poslanici Predstavničkog doma PSBiH.

U okviru razmatranja Prijedloga zakona o dopunama Zakona o javnim nabavkama – prva komisijska faza, čiji je predlagač poslanik Damir Bećirović, usvojen je zaključak kojim se od Odbora Agencije za javne nabavke zahtjeva da, u skladu sa nadležnostima predviđenim članom 92. stav (7) Zakona o javnim nabavkama, dostavi Komisiji svoje mišljenje na ovaj Prijedlog zakona.

Komisija je vratila Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2015. godinu njegovom sačiniocu, uz zaključak kojim se od ovog Ureda zahtijeva da predmetni Izvještaj dostavi u skladu sa zakonom predviđenom procedurom, odnosno da se umjesto prednacrta PSBiH dostavi usaglašeni Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi za 2015. godinu.

Razmatrajući Informaciju Ministarstva finansija i trezora BiH o primjeni Pravilnika o korištenju telefona, Pravilnika o korištenju sredstava za reprezentaciju i Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH i zahtjevima institucija za njihovom izmjenom i dopunom, Komisija je podržala zaključke koje je po predmetnoj Informaciji usvojilo i Vijeće ministara BiH.

U okviru razmatranja Informacije Ministarstva finansija i trezora BiH o problematici primjene člana 39. Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i zaključka usvojenog na 28. sjednici Predstavničkog doma, održanoj 27.4.2016. godine, Komisija je konstatirala da ne postoje nejasnoće koje se odnose na primjenu navedenog člana, te zaključila da je potrebno dosljedno primjenjivati ovaj član u okviru postojećeg zakonskog rješenja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću