MENI
26.5.2016.

Делегација ПСБиХ у ПСНАТО на прољетном засједању ПСНАТО у Тирани


Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза (ПСНАТО), коју чине предсједавајући Никола Ловриновић и члан делегације Асим Сарајлић учествоваће у раду прољетног засједања ПСНАТО, које се од 27. до 30. маја одржава у Тирани.

На сједници Комитета за цивилну димензију безбједности ПСНАТО планирано је да се обави расправа о теми: „Западни Балкан: изазови европских и евроатлантских интеграција“, током које ће бити презентован Извјештај чланова овог Комитета, који су 8. и 9. марта 2016. боравили у радној посјети Босни и Херцеговини и Србији. Предметни извјештај представља виђење актуелног стања чланова Комитета у овим државама, а како је програмом предвиђено, на сједници Комитета за цивилну димензију безбједности присутним учесницима обатиће се и предсједавајући Делегације ПСБиХ у ПСНАТО Никола Ловриновић.

Током овог засједања разговараће се и о предстојећем Самиту НАТО-а, који ће се одржати 8. и 9. јула у Варшави. С тим у вези, Делегација ПСБиХ у ПСНАТО разговараће са представницима других делегација у ПСНАТО о могућем активирању Акционог плана за чланство у НАТО-у (МАП).

Прије доласка у Тирану, чланови Делегације ПСБиХ у ПСНАТО 26. маја посјетиће и Скупштину Црне Горе, гдје ће разговарати са члановима Делегације Скупштине Црне Горе у ПСНАТО, као и са члановима Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе. Теме ових разговора биће размјена искустава о европском и евроатлантском путу БиХ и Црне Горе, те размјена мишљења о темама о којима ће се разговарати на прољетном засједању ПСНАТО у Тирани. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу