MENI
27.5.2015

Održana 3. sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj



Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 3. sjednici primila je k znanju dokument pod nazivom „Ekonomski trendovi – Godišnji izvještaj 2014. godine“, čiji je sačinilac Direkcija za ekonomsko planiranje BiH.

Također, primljena je k znanju i Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja januar - mart 2015. godine, kao i Informacija o perspektivama od 2015. do 2018. godine, čiji je sačinilac, također, Direkcija za ekonomsko planiranje BiH.

Primajući k znanju navedene akte, Zajednička komisija je usvojila i zaključak kojim traži od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da sagleda uočene probleme, i, u saradnji sa relevantnim institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, izradi informaciju o sektorskim planovima za Bosnu i Hercegovinu, kao i plan mjera koje Vijeće ministara, u okviru svojih nadležnosti, planira poduzeti u 2015. godini s ciljem dostizanja višeg stepena ekonomskih reformi i razvoja u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću