MENI
13.6.2016

Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao sa polaznicima kursa „Sigurnosna politika BiH“



Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić razgovarao je sa polaznicima 12. osnovnog kursa obuke iz oblasti „Sigurnosna politika BiH“ , koji su u okviru realizacije programa obuke danas posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Tokom ovog sastanka, predsjedavajući Podžić upoznao je polaznike kursa sa ulogom Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u demokratskoj kontroli i nadzoru nad odbrambenim i sigurnosnim sektorom u Bosni i Hercegovini. Prezentirajući aktivnosti Zajedničke komisije u protekloj i ovoj godini, Podžić se posebno osvrnuo na stanje koordinacije u radu policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, kao i na potrebu dogradnje dokumenta „Sigurnosna politika BiH“, koji je usvojen prije više od deset godina.

Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima koje Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH u okviru demokratskog nadzora sprovodi na terenu. S tim u vezi, Podžić je naveo činjenicu da su u proteklom periodu članovi ovog radnog tijela PSBiH obišli sve institucije iz sektora odbrane i sigurnosti u našoj zemlji, te usvojili set zaključaka koji obavezuje te institucije da rade na otklanjanju uočenih problema i slabosti u njihovom radu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću