MENI
16.6.2016.

Predsjedatelj Skupine prijateljstva za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan Damir Arnaut primio nerezidentnu veleposlanicu Čilea za BiH



Predsjedatelj Skupine prijateljstva za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan Damir Arnaut primio je danas u Sarajevu nerezidentnu veleposlanicu Čilea za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti, Nj.E. gospođu Veronicu Chahin. 

Tijekom susreta veleposlanica Chahin interesirala se za mogućnosti i načine za daljnji razvoj bilateralnih odnosa dvaju prijateljskih zemalja, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Poseban interes veleposlanica Čilea pokazala je za sastav i rad Skupine prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kao i za pristup naše države zemljama Južne Amerike. 

Gospođa Chahin ocijenila je da između dvaju zemalja, uprkos zemljopisnoj udaljenosti, postoji ogroman potencijal za suradnju u različitim oblastima, počevši od oblasti obrane, u kojoj Čile i BiH imaju uspostavljenu suradnju, preko razmjene iskustava u svezi sa sudjelovanjem u mirovnim misijama i rješavanjem krize, do suradnje u oblastima obrazovanja, kulture i turizma. 

Naglašavajući da je naša zemlja zainteresirana da sa Čileom i svim drugim zemljama Južne Amerike razvija dobre bilateralne odnose i unapređuje suradnju, gospodin Arnaut rekao je da Bosna i Hercegovina ulaže napore da u najskorije vrijeme otvori veleposlantsvo u nekoj od južnoameričkih država kako bi omogućila bolju suradnju između naše zemlje i država tog kontinenta.

Gospodin Arnaut izrazio je veleposlanici Chahin zahvalnost za doprinos koji su pripadnici čileanskog vojnog kontingenta pružili u potpori očuvanju mira u BiH.

Dogovoren je nastavak suradnje između Veleposlanstva Čilea i Skupine prijateljstva, s ciljem dodatnog unapređenja odnosa između dvaju zemalja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću