MENI
27.6.2016

Održana 27. sjednica Komisije za vanjske poslove



Na 27. sjednici Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dato je pozitivno mišljenje i predloženo je Domu davanje saglasnosti za ratifikaciju:

  • Amandmana na Sporazum o finansiranju tehničke pomoći za auto put na Koridoru 5C – BiH, zaključen između Bosne i Hercegovine, JP „Autoceste FBiH d.o.o.“ Mostar, i Evropske investicione banke 30. oktobra 2012. u Luksemburgu i 14. novembra 2012. u Sarajevu;
  • Sporazuma o finansiranju programa aktivnosti prekogranične saradnje između Bosne i Hercegovine i Crne Gore za 2014. godinu, između Bosne i Hercegovine i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija;
  • Sporazuma o finansiranju državnog programa aktivnosti za Bosnu i Hercegovinu za 2014. godinu između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, i Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija. 

Komisija je k znanju primila Informaciju o održavanju konstituirajuće sjednice Narodne skupštine Republike Srbije. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću