MENI
28.6.2016.

Предсједавајући Представничког дома Младен Босић и замјеница предсједавајућег Борјана Кришто у Бечу на Форуму Кран Монтана


Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Младен Босић и његова замјеница Борјана Кришто учествоваће на 27. годишњем засједању Форума Кран Монтана, који се, под високим покровитељством предсједника Аустрије Хеинза Фисцхера, одржава у Бечу од 29. јуна до 1. јула ове године.

Централна тема овогодишњег Форума Кранс Монтана, који окупља шефове држава и влада, као и водеће парламентарце из цијелог свијета, је расправа о јединству и будућности Европе, од њеног централног дијела до крајњег истока.

Обраћање предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ Младена Босића предвиђено је у оквиру сесије посвећене промовисању глобалног дијалога између парламената и религија, као и кључној улози парламентарне дипломатије у обликовању бољег друштва и разумијевања међу народима и религијама.

Замјеница предсједавајућег Представничког дома ПСБиХ Борјана Кришто учесницима Кран Монтана Форума обратиће се у оквиру сесије о једнакости жена у јавном и приватном сектору, те улози жена у процесу доношења кључних одлука на државном нивоу.

Током Форума биће ријечи и о мигрантској кризи као глобалном изазову, те о новом концепту међународне одговорности као одговору на ову кризу. Предвиђене су и расправе о енергетској безбједности, коридорима за енергетски транспорт, повећању обима кориштења обновљивих извора енергије на глобалном нивоу, као и о заштити човјекове околине. (крај) 

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу