MENI
29.6.2016.

Предсједавајућа Парламентарне димензије ЦЕИ Моника Томић учествовала у Москви у раду Парламентарне скупштине Заједнице за економску сaрадњу Црноморске регије



Посланица у Представничком дому Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) и предсједавајућа Парламентарне димензије Централноевропске иницијативе (ПДЦЕИ) Моника Томић учествовала је данас у Москви на 47. пленарном засједању Парламентарне скупштине Заједнице за економску сарадњу Црноморске регије (PABSEC). 

У свом обраћању учесницима засједања, госпођа Томић истакла је да БиХ у посљедње вријеме биљежи сталан напредак у економском развоју и у процесу европских интеграција, али и упозорила да на том путу још увијек постоје препреке и застоји.
 
Наглашавајући да се наша земља, као и друге европске земље, суочава са економском и мигрантском кризом, те са тероризмом, госпођа Томић истакла је значај регионалне и међупарламентарне сарадње у превазилажењу тих проблема, као и у јачању економске, културне и сваке друге сарадње између европских земаља. 

Преносећи поздраве предсједавајућих оба дома ПСБиХ, госпођа Томић честитала је предсједавајућем PABSEC -а и предсједнику Државне Думе Руске Федерације Sergey Naryshkinu на доброј организацији скупа, те пожељела Републици Србији, као земљи која преузима предсједавање PABSEC -ом, успјех у будућем раду. 

Отварајући засједање PABSEC -а предсједник Државне Думе Руске Федерације Sergey Naryshkin нагласио је да земље Црноморске регије морају имати заједнички одговор на мигрантску кризу и горући проблем тероризма како би се предуприједили и спријечили трагични догађаји попут јучерашњег терористичког напада на аеродрому у Истанбулу.

Засједање PABSEC -а у Москви било је посвећено теми под називом „Привредном сарадњом до мира, стабилности и просперитета земаља Црноморске регије“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу