MENI
6.7.2016

Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava Mario Karamatić u Hagu na obilježavanju 20. godišnjice postojanja i rada Međunarodne komisije za nestale osobe



Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH Mario Karamatić prisustvovat će 7. i 8. jula ove godine u Hagu događajima kojima će Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) obilježiti 20. godišnjicu postojanja i rada na traženju i identificiranju nestalih osoba.

Dvije decenije postojanja i rada ICMP će obilježiti otvaranjem svog glavnog ureda u Hagu, kao i velikom međunarodnom panel – diskusijom o globalnim izazovima rješavanja problema nestalih osoba, kojoj će, osim visokih političkih zvaničnika iz zemalja u kojima ICMP djeluje, prisustvovati i predstavnici porodica nestalih osoba. 

Od svog osnivanja ICMP nastoji osigurati saradnju izvršnih i drugih organa vlasti u lociranju i identificiranju osoba koja nestanu u ratnim sukobima, te usljed kršenja ljudskih prava, katastrofa, organiziranog kriminala, migracija i drugih uzroka. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću