MENI
13.7.2016.

Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH Borislav Bojić posjetio Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac i Kazneno – popravni zavod Kula



Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borislav Bojić posjetio je danas Zavod za forenzičku psihijatriju Sokolac i Kazneno – popravni zavod Kula u Istočnom Sarajevu i informirao se o uvjetima funkcioniranja te dvije institucije. 

Vršitelj dužnosti ravnatelja Zavoda za forenzičku psihijatriju Sokolac Zoran Kosorić upoznao je gospodina Bojića o tome da ova ustanova još nije stavljena u funkciju, jer nema kadrovskog osoblja što je osnovni uvjet kako bi Zavod počeo s radom. Kosorić je rekao da su u tijeku natječaji za izbor zdravstvenih radnika, specijalista i subspecijalista za ovu oblast i izrazio nadu da će proces prijema radnika u skorije vrijeme biti okončan. S tim u svezi, naglasio je Kosorić, potrebno je osigurati financijska sredstva kako bi se, između ostalog, stvorili i uvjeti za stanovanje zdravstvenih radnika koji budu uposleni u Zavodu, kao i sredstva za njihovo educiranje. 

Tijekom posjeta Kazneno – popravnom zavodu Kula ravnatelj ove ustanove Vukašin Crnjak upoznao je predsjedatelja Bojića sa uvjetima rada, prvenstveno u svjetlu zaštite ljudskih prava zatvorenika. 

Informacije prikupljene prigodom ovih posjeta bit će prezentirane članovima Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava PSBiH.
Današnjim sastancima nazočili su i predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva pravde BiH i Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću