MENI
15.7.2016

Telegram saučešća predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladena Bosića povodom terorističkog napada u Nici



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Bosić uputio je, povodom terorističkog napada u Nici, telegram saučešća predsjedniku Nacionalne skupštine Republike Francuske Claudeu Bartolonu.

"Poštovani gospodine predsjedniče,

S velikom tugom i veoma potreseni primili smo vijest o tragičnoj pogibiji građana vaše zemlje u strašnom terorističkom napadu koji se desio prethodne noći u Nici.

U ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, Vama i svim građanima Francuske upućujem izraze najdubljeg saučešća. Posebno saosjećamo i dijelimo bol sa porodicama tragično stradalih u ovom terorističkom napadu.

Gospodine predsjedniče,

Najoštrije osuđujemo ovaj strašni čin uperen protiv građana vaše zemlje, demokratskih vrijednosti i civilizacijskih tekovina. Čvrsto opredijeljeni da se udruženi borimo što jače protiv terorizma kao globalne prijetnje koja zahtijeva i globalni odgovor, dozvolite, g. predsjedniče, da i ovom prilikom ponovimo da su naše molitve i naše misli u ovim teškim trenucima uz sve one koji su izgubili članove svojih porodica i one koji se liječe od posljedica zadobijenih u terorističkom napadu u Nici.

Mladen Bosić" 

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću