MENI
21.7.2016.

Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Сифет Поџић разговарао са министром безбједности БиХ



Предсједавајући Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Сифет Поџић разговарао је данас у Сарајеву са министром безбједности БиХ Драганом Мектићем о резултатима недавне посјете чланова Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ Теренској канцеларији „Југ Чапљина“ Граничне полиције БиХ и Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова у Мостару. 

Предсједавајући Поџић упознао је министра Мектића са све израженијим проблемима лоше инфраструктуре на појединим граничним прелазима, уoченим током посјете Теренској канцеларији „Југ Чапљина“ Граничне полиције БиХ, као и са другим питањима функционисања те државне полицијске агенције о којима је, током наведене посјете, било ријечи у разговору са директором Граничне полиције БиХ Зораном Галићем и његовим сарадницима. 

У разговору с министром Мектићем закључено је да ће почетком септембра Заједничка комисија за одбрану и безбједност БиХ заказати састанак на који ће бити позвани директор Управе за индиректно опорезивање БиХ, директор Граничне полиције БиХ, представници Министарства безбједности БиХ и представници Државне комисије за интегрисано управљање границом Босне и Херцеговине. На том састанку биће, како је договорено, размотрено питање стања инфраструктуре и опремања граничних прелаза и стања у Граничној полицији БиХ у цјелини.

Предсједавајући Поџић упознао је министра Мектића о утисцима стеченим током посјете Агенцији за школовање и стручно усавршавање кадрова Мостар, а која, како је и данас наглашено, у потпуности испуњава мисију и обавезе које су пред њу постављене.

С тим у вези, на данашњем састанку Поџића и Мектића потврђено је да ће бити организован састанак чланова Заједничке комисије са директорима полицијских агенција из састава Министарства безбједности БиХ, на којем ће се разговарати о даљем унапређењу координације у вези са школовањем и радом Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова Мостар. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу