MENI
28.7.2016

Predsjedavajući Doma naroda Safet Softić i poslanik u Predstavničkom domu Mirsad Isaković razgovarali sa zamjenikom predsjedavajućeg Parlamenta Sultanata Oman



Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Safet Softić i poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Mirsad Isaković sastali su se u Berlinu, u okviru Međunarodnog simpozijuma o kulturalnoj diplomatiji u arapskom svijetu, sa zamjenikom predsjedavajućeg Parlamenta Sultanata Oman Muhamedom Abubekr Al Hasanijem. 

Tokom susreta sagovornici su se složili o tome da postoje brojne mogućnosti za unapređenje bilateralne saradnje između PSBiH i Parlamenta Omana, te posebno naglasili potrebu za razvoj ekonomske saradnje.

Predsjedavajući Softić pozvao je poslovne ljude iz Omana da učestvuju u radu Sarajevo biznis foruma, kao i na poslovnim sajmovima u BiH, s ciljem upoznavanja s konkretnim projektima u čijoj bi realizaciji mogli učestvovati.

Gospodin Al Hasani sa zadovoljstvom je potvrdio da parlamentarni diplomatski kanali pružaju odlične mogućnosti uspostavljanja kvalitetnih političkih i poslovnih veza između dvije zemlje. S tim u vezi, gospodin Al Hasani izrazio je želju za skoru razmjenu posjeta parlamentarnih delegacija Omana i Bosne i Hercegovine koje, kako je rečeno, mogu otvoriti nove puteve saradnje dvije države. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću