MENI
14.1.2016.

Штампан нови промотивни летак за програм „Отворени парламент“


Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) штампао је, у сарадњи и уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ, нови промотивни летак за програм „Отворени парламент“.

Летак, чији је циљ да посјетиоцима пружи основне информације о ПСБиХ и о дјелатности највише законодавне институције у држави, штампан је у 6500 примјерака на три службена језика у БиХ и у 2500 примјерака на енглеском језику.

Детаљно су наведене информације о законодавној процедури и јавности рада ПСБиХ, те основне информације о Представничком дому и Дому народа ПСБиХ, као и о комисијама домова ПСБиХ.

Такође, у промотивном материјалу наведени су и подаци о објекту ПСБиХ, те о самом програму „Отворени парламент“, с посебним нагласком на Центар за посјетиоце, који је отворен крајем 2009. године.

Програм „Отворени парламент“, као први осмишљени пројект једне институције на било којем нивоу власти у БиХ којим се угошћују организоване групе посјетилаца, реализује се од 25. маја 2005. године.

Основи циљ пројекта, којег проводе службеници Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ, јесте да се рад ПСБиХ приближи најширим слојевима грађана. У оквиру овог програма у протеклих десет година реализовано је више од 400 посјета, у оквиру којих је ПСБиХ посјетило близу 20 хиљада гостију из БиХ и више од 40 земаља свијета. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу