MENI
20.1.2016.

Usuglašen tekst ‘Koncepta mehanizma suradnje parlamenata u Bosni i Hercegovini u poslovima vezanim za proces integracija u Europsku uniju’

  
Članovi Kolegija Tajništva Parlamentarne skupštine BiH, zajedno sa tjnicima domova Parlamenta Federacije BiH, te glavnim tajnikom Narodne skupštine RS i Skupštine Brčko distrikta usuglasili su tijekom dvodnevnog sastanka tekst "Koncepta mehanizma suradnje parlamenata u Bosni i Hercegovini u poslovima vezanim za proces integracija u Europsku uniju".

Ovaj dokument bi na na završnom obilježavanju okončanja Twinning projekta ''Jačanje uloge parlamenata u procesu integracija u EU'', trebali potpisati predsjedatelji odnosno predsjednici parlamenata u Bosni i Hercegovini.

Inače, sustav neformalne suradnje između parlamenata u BiH u poslovima vezanim za proces integracije u Eropsku uniju bit će uspostavljen na temelju uzajamnosti, zajedničkog rada i dogovora putem konsenzusa i postupaka uz poštivanje ustavom utvrđenih struktura.

Pet elemenata mehanizma suradnje parlamenata u BiH u kontekstu integracije u Europsku uniju su: konferencija predsjedatelja/predsjednika domova/parlamenata, Parlamentarni forum za europske integracije, suradnja sektorskih radnih tijela, suradnja na razini administracija i redovita koordinacija u poslovima vezanim za EU, te ostali oblici ad hoc suradnje.

Mehanizam suradnje koji će biti uspostavljen pruža odgovarajući okvir za postojeće izazove u procesu integracija u EU i može se dodatno dorađivati u svjetlu različitih faza procesa pristupanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću