MENI
8.6.2015

Održana 10. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije



Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 10. sjednici usvojila je Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2014. godinu i uputila ga u dalju parlamentarnu proceduru. Tom prilikom, usvojen je i zaključak kojim se od Vijeća ministara BiH zahtijeva da Komisiji dostavi Informaciju o dinamici izvršenja obaveza Bosne i Hercegovine prema Energetskoj zajednici.

Razmatrajući Informaciju Regulatorne agencije za komunikacije BiH o cijenama usluga mobilnih operatera u Bosni i Hercegovini, koja je proistekla kao rezultat inicijative poslanika Mladena Bosića sa 12. sjednice Predstavničkog doma PSBiH, Komisija je konstatirala da građani BiH, u poređenju sa susjednim zemljama, plaćaju najskuplje cijene usluga korištenja mobilne telefonije, što u znatnoj mjeri utječe na njihovo ukupno socijalno - ekonomsko stanje. S tim u vezi, Komisija je zadužila Regulatornu agenciju za komunikacije da u roku od 90 dana, u skladu sa zakonskim propisima, osigura usklađivanje cijena usluga mobilnih operatera u BiH sa cijenama operatera u regiji.

Komisija je, u okviru tekućih pitanja, odlučila da uputi BHRT-u čestitku na profesionalno obavljenom poslu na realizaciji TV prijenosa posjete pape Franje Sarajevu 6. juna ove godine. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću