MENI
10.6.2015

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije i Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH u studijskoj posjeti Narodnoj skupštini Mađarske


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju čine predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Halid Genjac i predsjedavajuća Komisije za finansije i budžet Doma naroda PSBiH Ljilja Zovko, boravi u studijskoj posjeti Narodnoj skupštini Mađarske.

Tokom posjete, koja se realizira u okviru implementacije Twinning projekta “Jačanje uloge parlamenata u BiH u kontekstu EU integracijskih procesa”, sa zvaničnicima mađarskog Parlamenta razgovarano je o načinima na koji Mađarska može konkretno pomoći nastojanja Bosne i Hercegovine da ubrza svoj put ka Evropskoj uniji. Posebno je naglašeno razumijevanje specifičnosti ustavnih rješenja u Bosni i Hercegovini, kao i političkih prilika u našoj zemlji.

Predstavnici Narodne skupštine Mađarske pozdravili su izlaganja članova Kolegija oba doma PSBiH, čelnika entitetskih parlamenata, kao i Parlamenta Brčko distrikta tokom sastanka u Međugorju, održanog sredinom marta ove godine, na kojem su razmotrene ključne preporuke proistekle iz dotadašnje realizacije Twinning projekta posvećenog jačanju uloge parlamenata u BiH u kontekstu evropskih integracija. Istaknuli su da ova izlaganja predstavljaju usaglašeni način implementiranja preporuka Twinning projekta.

Pored delegacije PSBiH, u realizaciji ove studijske posjete učestvuju i delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, te Skupštine Brčko distrikta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću