MENI
11.6.2015.

Сусрет предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића с амбасадором Аустрије у БиХ



Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштие Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић сусрео се данас с амбасадором Аустрије у нашој земљи Martinom Pammerom.

У својој наступној посјети, амбасадор Pammer интересовао се за актуелни политички тренутак Босне и Херцеговине са посебним акцентом на процес провођења Заједничке изјаве Предсједништва БиХ коју су подржали сви политички лидери и државни парламент. Нарочит интерес показао је за улогу Парламентарне скупштине БиХ у провођењу бројних реформских пројеката у реалном сектору који су наредни корак након што је првог јуна на снагу ступио Споразум о стабилизацији и придруживању.

Саговорници су се сагласили да је врло битно на прави начин искористити појачан интерес међународне заједнице за БиХ и наставити интензиван рад на провођењу реформске агенде што је и данас оцијењено као најефикаснији начин испуњавања услова за стицање легитимног кандидатског статуса за пријем наше земље у ЕУ. Истовремено, како је речено, треба јачати капацитете Парламентарне скупштине БиХ која ће као највиши законодавни орган БиХ имати врло значајну улогу у стварању реформског амбијента.

На састанку је, такође, разговарано о билатералним односима између Босне и Херцеговине и Аустрије, како на политичком и економском тако и на културном плану. Посебно је, при томе, наглашена потреба да се интензивира сарадња парламената двије пријатељске земље. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу