MENI
12.6.2015.

Предсједавајућа Парламентарне групе за популацију и развој ПСБиХ Нермина Капетановић учествује на Регионалном семинару о циљевима одрживог развоја за парламенте земаља Централне и Источне Европе



Предсједавајућа Парламентарне групе за популацију и развој Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Нермина Капетановић учествоваће у раду Регионалног семинара о циљевима одрживог развоја за парламенте земаља Централне и Источне Европе.

Како је планирано, на семинару ће се расправљати о могућностима примјене циљева одрживог развоја на централну и источну Европу, те њиховом даљем унапређењу. Посебан нагласак биће стављен на важну улогу коју парламенти могу имати у обезбјеђивању ефикасног провођења циљева одрживог развоја на државним нивоима. 

Семинар ће дати учесницима прилику да се проактивно ангажују на овим питањима, те да предложе конкретне стратегије, акције и препоруке за унапређење даљег парламентарног ангажмана по питању циљева одрживог развоја.

Овај догађај, који се 15. и. 16. јуна ове године одржава у Букурешту, други је у низу регионалних семинара који се одржава у заједничкој организацији Представничког дома Парламента Румуније и Интерпарламентарне уније. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу