MENI
17.6.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Indonezije u Bosni i Hercegovini


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Indonezije u Bosni i Hercegovini Subijaksonom Sujonom o mogućnostima unapređenja političke i ekonomske saradnje dvije prijateljske države.

Tokom susreta zajednički je konstatirano da postoji značajan prostor za jačanje saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu na dobrobit građana dvije zemlje. Pažnja tokom razgovora posvećena je istraživanju mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Indonezije, zemlje sa jednom od najsnažnijih ekonomija u Aziji i cijelom svijetu.

Predsjedavajući Džaferović upoznao je ambasadora Sujona i sa aktuelnom političkom situacijom u našoj zemlji, izrazivši očekivanje da će svi nivoi vlasti prihvatiti evropsku mapu puta i pokrenuti reforme s ciljem da Bosna i Hercegovina u što skorije vrijeme dobije status kandidata za ulazak u Evropsku uniju.

Čestitajući predsjedavajućem Džaferoviću na izboru na tu poziciju, ambasador Sujono uputio je poziv delegaciji Parlamentarne skupštine BiH da posjeti Indoneziju s ciljem jačanja političke saradnje i saradnje dva državna parlamenta. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću