MENI
30.10.2012.

Окончана Међународна конференција „Улога парламената у процесу европских интеграција: уставне и законодавне промјене“


Данас је у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине окончана дводневна међународна конференција под називом „Улога парламената у процесу европских интеграција: уставне и законодавне промјене“.

У оквиру тема о уставним и законодавним промјенама, учесници су током другог дана скупа дискутовали о различитим искуствима Србије и Босне и Херцеговине, те Македоније, Албаније и Црне Горе, затим о кључним питањима која треба покренути и начинима да парламенти на њих одговоре, о постојању планова за покретање уставне и законодавне реформе те модалитетима укључивања јавности у тај процес, као и о томе какву су улогу имали правни стручњаци у процесу промјена.
У оквиру теме „Како ефикасно хармонизовати домаће законодавство с правном стечевином ЕУ“, размјењена су мишљења о кориштеним моделима хармонизације, најтежим изазовима за рјешавање и препорукама које се након њиховог рјешавања могу дати.

Такођер, разговарано је и о улози парламената у процесу европских интеграција: уставним и законодавним промјенама са препорукама и закључцима.
На крају међународне конференције која је одржана у сарадњи са Фондацијом Konrad Adenauer и Мисијом ОЕБС-а у БиХ, донесени су закључци које можете прочитати овдје. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу