MENI
24.6.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Španije u BiH



Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas u nastupnoj posjeti ambasadora Kraljevine Španije u BiH Juana Bosco Gimeneza i poželio mu uspješnu diplomatsku misiju u našoj zemlji.

Odnosi BiH i Španije, kao na političkom, tako i na ekonomskom i kulturnom planu ocijenjeni su kao vrlo dobri. Međutim, zajednički je zaključeno da postoji značajan prostor za njihovo dalje unapređenje, prije svega kroz povezivanje privrednika BiH i Španije.
Danas je istaknuto i da su odnosi parlamenata dvije prijateljske zemlje na visokom nivou a predsjedavajući Džaferović ponovio je poziv rukovodstvu Parlamenta Španije da doputuje u zvaničnu radnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Čestitajući predsjedavajućem Džaferoviću izbor u rukovodstvo Predstavničkog doma, ambasador Gimenez interesirao se i za aktuelni politički trenutak BiH. Gospodin Džaferović iznio mu je svoje viđenje stanja i izrazio očekivanje da će uskoro biti u potpunosti deblokiran put naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji na način da uz pojačan angažman međunarodne zajednice bude podignut i stepen odgovornosti domaćih političkih aktera.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću