MENI
25.6.2015

Predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Senad Šepić razgovarao sa šefovima parlamentarnih delegacija zemalja regije u PSVE


Tokom Trećeg dijela redovnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE), koji se od 22. do 26. juna ove godine održava u Strazburu, predsjedavajući Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeće Evrope (PSVE) Senad Šepić bio je domaćin sastanka sa šefovima delegacija zemalja regije u PSVE.

Na sastanku je razgovarano o saradnji nacionalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, jačanju saradnje između zemalja regije i zajedničkom nastupu prema Vijeću Evrope i Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Stalne delegacije PSBiH u PSVE i šefovi delegacija zemalja regije u PSVE pozvali su na jačanje međudržavne saradnje i povjerenja, rješavanje svih otvorenih pitanja dijalogom između zemalja regije, a usaglašena su i mišljenja da nacionalne delegacije regije kroz buduće partnerstvo i dogovor trebaju raditi na daljem unaprjeđenju međusobnih odnosa.

Također, istaknuto je da treba razvijati saradnju s ciljem afirmacije i zajedničkih interesa, kako bi se tima jačala uloga i pozicija, kako regije tako i svake od zemalja regije.

Učesnici sastanka pozdravili su i brojne aktivnosti, kulturna i politička dešavanja koja je Bosna i Hercegovina realizirala i planira realizirati povodom predsjedavanja BiH Vijećem Evrope.

Prisutnima na sastanku predstavljena je i kandidatkinja za poziciju generalnog sekretara PSVE-a Svetislava Bulajić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću