MENI
26.6.2015

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na Drugoj regionalnoj konferenciji parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost Jugoistočne Evrope



Predsjedavajući Sifet Podžić i član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Mario Karamatić učestvovat će na Drugoj regionalnoj konferenciji parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost zemalja Jugoistočne Evrope, koja se od 29. juna do 01. jula 2015. godine održava u Beogradu. 

Regionalni centar za sigurnosnu saradnju, Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srbije organiziraju godišnji sastanak parlamentarnih komisija za odbranu i sigurnost Jugoistočne Evrope, na kojem će se razmijeniti mišljenja i pozitivne prakse o angažiranju parlamentarnih odbora u vanrednim situacijama – poplave u regiji Jugoistočna Evropa. 

U radu godišnjeg skupa učestvuju predstavnici parlamentarnih tijela, predstavnici sektora i agencija civilne zaštite, te eksperti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Rumunije i Turske. (kraj)  

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću