MENI
7.10.2009.

CENTAR ZA POSJETITELJE PRIMIO PRVE GOSTEStudenti iz Francuske i Njemačke prvi su gosti Centra za posjetitelje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Posjeta studenata upriličena je u okviru suradnje PSBiH i Omladinske informativne agencije (OIA) na projektu „Otvoreni parlament“, te programu razmjene mladih između Bosne i Hercegovine i zemalja Europske Unije.
Tijekom kraćeg predavanja u Centru za posjetitelje, gosti su se upoznali se sa osnovama političkog sustava BiH, zatim organizacijskom strukturom Parlamentarne skupštine BiH, Zastupničkog doma i Doma naroda PS BiH i njihovih radnih tijela, načinom njihovog konstituiranja, te procedurama vezanim za osnovni zakonodavni postupak.
Gosti su obišli glavne prostore zgrade Parlametnarne skupštine BiH a na kraju posjete, uz zahvalu domaćinima na sadržajnom programu, izrazili su nadu da će se i Bosna i Hercegovina u što skorije vrijeme naći na bijeloj Šengenskoj listi, čime bi se mladim ljudima iz BiH omogućile vizne olakšice prilikom putovanja u zemlje EU. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću