MENI
15.10.2009.

KNJIŽNICA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH ČLANICA COBISS MREŽEKnjižnica Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, pristupila je COBISS organizacionom modelu povezivanja knjižnica u bibliotečko-informacijskom sustavu uzajamne katalogizacije. Knjižnice koje su članice COBISS organizacinog modela imaju mogućnost uzajamne bibliografsko-kataloške baze podataka (COBIB) i lokalne baze podataka biblioteka sudionica, te baze podataka o bibliotekama (COLIB) kao i normativne baze podataka (CONOR) kao i drugih brojnih funkcija koje doprinose uspješnijem obavljanju njihovih aktivnosti. 
Ovakav način rada i pretraživanja bibliotečke građe doprinijet će reprezentativnijem i kvalitetnijem radu knjižnice, kako u interesu zastupnika i izaslanika PSBiH i radnika Tajništva, tako i vanjskih korisnika knjižnice. Pomoću COBISS-a zaniteresirani korisnici imaju mogućnost  putem online informacije saznati o dostupnosti pojedinog primjerka u biblioteci. 
Također, unutar Odjela knjižnice izvršena je obuka iz pretraživanja EBSCO baze podataka, čiji je cilj informiranje u cilju unapređenja obavljanja svakodnevnih bibliotekarskih aktivnosti. Putem ove baze podataka moguće je pretraživati sve oblasti ljudskog znanja i informirati se kroz više od tisuću časopisa, bibliografskih baza, magazina i drugih resursa iz oblasti politike, međunarodnih odnosa i drugih oblasti.
Inače, korisnicima knjižnice na raspolaganju je referentna literatura iz oblasti prava, politike, međunarodnih odnosa, eurospkih integracija, javne uprave, ekonomije, sociologije itd.  (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću