MENI
5.3.2010

IZVOĐENJE ZAVRŠNIH RADOVA NA OBNOVI TRGA BIH



Nekoliko mjeseci nakon početka radova na obnovi trga ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, radnici firme d.o.o. Unigradnja iz Sarajeva, ovih dana užurbano izvode završne, uglavnom kamenorezačke, poslove.
Do sada su u velikoj mjeri završeni radovi na postavljanju horizontalnih i vertikalnih kamenih površina, a uskoro se očekuje okončanje radova na postavljanju preostalih vertikalnih kamenih površina, većinom stepeništa koja vode ka platou i ulazu u Parlamentarnu skupštinu BiH. Također, urađene je i većina poslova na postavljanju stubova na stepeništa kao i rubnika na Trgu, kako bi se obilježila ukupna površina Trga Bosne i Hercegovine.
U skladu sa vremenskim uvjetima, izvode se i radovi hortikulturalne prirode, te je do sada urađena većina poslova na obradi postojećih travnatih površina. Pored poslova sadnje drveća, u velikoj mjeri su završeni i poslovi na sadnji niskog drveća i grmlja, kao i listopadnog drveća.  
Važno je istaknuti kako se za devet mjeseci izvođenja građevinskih radova i demontaže postojećeg materijala nastojalo u što većoj mjeri sačuvati postojeći materijal kako bi ponovno bio upotrebljen za potrebe obnove Trga.
Zavisno od vremenskih uvjeta, planirano je da svi radovi na obnovi Trga BiH budu završeni do mjeseca aprila. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću