MENI
11.11.2010

Izrađen novi Bilten Parlamentarne skupštine BiHNovi Bilten Parlamentarne skupštine BiH, koji je u velikoj mjeri posvećen temama u vezi novoizabranog saziva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine - mandat 2010.- 2014. godina, dostupan je izabranim zvaničnicima, zaposlenim, kao i mnogobrojnim posjetiocima ove zakonodavne institucije BiH. Tako se čitaoci imaju mogućnost upoznati, između ostalog, sa brojem mandata koji pripadaju političkim strankama, kao i imenima poslanika koji su, na osnovu izbornih rezultata, izabrani u Predstavnički dom.
Kako je veliki dio aktivnosti bio vezan za održavanje proteklih izbora, i statistički pokazatelji u Biltenu o održanim sjednicama domova i radnih tijela PSBiH odnose se na protekla četiri mjeseca. Također, važno je napomenuti kako je moguće saznati i brojke u vezi zakonodavnih procedura oba doma PSBiH.
Novina u Biltenu jeste poseban dodatak „Prikaz zakonodavne aktivnosti petog saziva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine“. Nakon održavanja konstituirajuće sjednice i davanja izjave izabranih zvaničnika, ističe mandat poslanicima i delegatima koji su funkciju obnašali u PSBiH. U dodatku su prikazani statistički pokazatelji u vezi broja održanih sjednica domova i radnih tijela domova PSBiH te ukupan broj akata koji su prošli parlamentarnu proceduru. Poseban osvrt dat je na ukupan broj zakona koji su razmatrani u proteklom četverogodišnjem mandatu, uz detaljan prikaz broja usvojenih, odbijenih i povučenih zakonskih prijedloga. Isto tako, prikazani su i podaci o poslaničkim odnosno delegatskim pitanjima. (kraj)          


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću