MENI
1.7.2015

Konstituirane međuparlamentarne grupe prijateljstva PSBiH za bilateralnu saradnju s parlamentarnim tijelima drugih zemalja


U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas su konstituirane međuparlamentarne grupe prijateljstva PSBiH za bilateralnu suradnju s parlamentarnim tijelima drugih zemalja.

Za predsjedavajućeg Grupe za susjedne zemlje izabran je Nenad Lalić, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Ljilja Zovko, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Fehim Škaljić. Članovi Grupe prijateljstva za susjedne zemlje su Salko Sokolović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Borjana Krišto, Nikola Lovrinović, Željko Komšić, Fahrudin Radončić i Sredoje Nović.

Staša Košarac izabran je za predsjedavajućeg Grupe za Srednju i Istočnu Evropu, Sifet Podžić za prvog zamjenika predsjedavajućeg, a Predrag Kožul za drugog zamjenika predsjedavajućeg. Članovi Grupe za Srednju i Istočnu Evropu su Šefik Džaferović, Safer Demirović, Hazim Rančić, Lazar Prodanović, Mladen Bosić, Damir Bećirović, Mario Karamatić i Nebojša Radmanović.

Za predsjedavajuću Grupe za Aziju izabrana je Hanka Vajzović, za prvu zamjenicu predsjedavajuće izabrana je Zdenka Džambas, a za drugog zamjenika predsjedavajuće izabran je Đorđo Krčmar. Članovi Grupe za Aziju su Mirsad Isaković, Mirsad Mešić, Momčilo Novaković, Nermina Kapetanović, Halid Genjac i Dragutin Rodić.

Ljilja Zovko izabrana je za predsjedavajuću Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka, Senad Šepić za prvog zamjenika predsjedavajuće, a Sredoje Nović za drugog zamjenika predsjedavajuće. Članovi Grupe za Afriku i zemlje Bliskog istoka su Šemsudin Mehmedović, Saša Magazinović, Jovan Vukovljak, Đorđo Krčmar i Safet Softić.

Za predsjedavajućeg Grupe za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Oceaniju i Japan izabran je Damir Arnaut, za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Ognjen Tadić, a za drugu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je Monika Tomić. Članovi Grupe za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Oceaniju i Japan su Jasmin Emrić, Denis Bećirović, Zaim Backović, Diana Zelenika, Lazar Prodanović, Borislav Bojić, Martin Raguž i Halid Genjac.

Zbog objektivnih razloga, danas nije konstituirana Grupa za Zapadnu Evropu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću