MENI
2.7.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Italije u BiH


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas s ambasadorom Italije u Bosni i Hercegovini Ruggerom Corriasom o bilateralnim odnosima dvije prijateljske zemlje, s posebnim osvrtom na predstojeću posjetu predsjednice Predstavničkog doma Parlamenta Italije gospođe Laure Boldrini.

Tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo predstojećom bilateralnom posjetom predsjednice Predstavničkog doma Parlamenta Italije, do koje dolazi na poziv predsjedavajućeg Džaferovića, te je razgovarano o protokolu posjete gospođe Boldrini, koja će Republiku Italiju predstavljati i na komemoraciji kojom će biti obilježena 20. godišnjica genocida u Srebrenici.

Ambasador Corrias informirao je predsjedavajućeg Džaferovića i o predstojećem Koncertu za mir Filharmonije milanske Scale, koji će 12. jula ove godine biti održan u Sarajevu.

Bilo je riječi i o drugim aktivnostima koje predstavnici Bosne i Hercegovine i Italije preduzimaju kako bi dodatno unaprijedili odnose dvije zemlje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću