MENI
14.12.2011

Održana radionica Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH


Radionica na kojoj je razgovarano o poslovnim procesima Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za period 2011.-2014. godine, koju je organizirao Sekretarijat PSBiH uz podršku Misije OSCE-a i USAID-a PSP u BiH, održana je 12. i 13. decembra 2011. godine.
Prvog dana održavanja Radionice, predstavljene su aktivnosti Radne grupe za monitoring provedbe Komunikacijske strategije PSBiH, i iznesene su glavne odrednice u vezi Instrukcije za interno komuniciranje u Sekretarijatu PSBiH. Također, izvršena je prezentacija Instrukcije za komuniciranje Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine s vanjskom javnošću te Plana za krizno komuniciranje.

Nakon upoznavanja sa navedenim temama, učesnici su razmjenili mišljenja o ključnim rizicima u ovim oblastima.
Tokom drugog dana, Radna grupa za monitoring provedbe Strateškog plana Sekretarijata PSBiH 2011.-2014. godine i Operativnog plana za 2011. godinu, upoznala je prisutne sa glavnim odrednicama navedenih dokumenata. Isto tako, poslije prezentiranja Mape poslovnih procesa PSBiH, raspravaljalo se i o preporukama za njihovo poboljšanje.
Inače, na Radionici su učestvovali članovi Kolegija Sekretarijata PSBiH, rukovodeći državni službenici i privremeni sekretari drugih parlamentarnih tijela PSBiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću