MENI
23.2.2012.

Штампана публикација „Процес напредовања професионалних војних лица у Оружаним снагама БиХ“


Главне карактеристике излагања учесника и закључци са конференције „Процес напредовања професионалних војних лица у Оружаним снагама Босне и Херцеговине - једнаке могућности за прекатегоризацију и унапређење уз поштивање принципа транспарентности“, која је 23. новембра 2011. године одржана у Парламентарној скупштини БиХ, доступни су у облику публикације „Процес напредовања професионалних војних лица у ОСБиХ“.
Конференцију је, уз подршку Мисије ОЕБС у БиХ, организовала Канцеларија парламентарног војног повјереника БиХ с циљем реаговања на велики броји притужби које су упућене Канцеларији, а односе се на питање процеса напредовања у служби у Оружаним снагама БиХ.
Тако се у публикацији могу прочитати сажеци излагања парламентарног војног повјереника БиХ, Бошка Шиљеговића, чланова Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, представника Министраства одбране БиХ и Оружаних снага БиХ, као и представника Мисије ОЕБС у БиХ.
Иначе, Секретаријат Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине је, уз финансијску подршку УСАИД-овог Пројекта јачања парламента у БиХ, публикацију штампао на језицима у званичној употреби у БиХ, а она ће приликом посјета ПСБиХ бити доступна и широј јавности. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу