MENI
2.7.2015.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH i parlamentarni vojni povjerenik BiH posjetili Ministarstvo obrane BiH


Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, zamjenica predsjedatelja Borjana Krišto, članovi Zajedničkog povjerenstva Šemsudin Mehmedović, Hazim Rančić, Mario Karamatić, Bariša Čolak i Hanka Vajzović, te parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović boravili su danas u radnom posjetu Ministarstvu obrane BiH.

Domaćini sastanka, tijekom kojeg se razgovaralo o aktualnom stanju u Ministarstvu obrane i u Oružanim snagama BiH, bili su ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenici ministrice Emir Suljagić i Boris Jerinić, te načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general pukovnik Ante Jeleč sa generalskim korom.

Posebno je razgovarano o mogućem načinu modernizacije Oružanih snaga BiH, o potrebi nabave sredstava koja treba da učine Oružane snage operativnijim i spremnijim u izvršavanju misija, posebice glede pomoći civilnom stanovništvu u slučaju elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa.

Također, na sastanku se razgovaralo i o statusnim pitanjima pripadnika OS BiH, rješavanju pitanja vojne imovine, racionalizaciji u trošenju proračunskih sredstava i ispunjavanju uvjeta za početak provođenja Akcionog plana za članstvo u Sjeverno – atlantskom savezu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću