MENI
17.9.2014

Održana Radionica o poboljšanju istraživačkih kapaciteta parlamenata

U okviru Twinning projekta, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održana je radionica o poboljšanju istraživačkih kapaciteta parlamenata.
Radionica, tokom koje su svoja iskustva službenicima PSBiH i Parlamenta Federacije BiH prenosili stručnjaci iz Francuske, Mađarske, Velike Britanije i Poljske, pružila je uvid u institucionalni i pravni okvir s ciljem poboljšanja istraživačkih kapaciteta.

Bilo je riječi i o uslugama i rezultatima istraživanja koje se nude korisnicima, o upravljanju uslugama istraživanja s posebnim naglaskom na resurse i infrastrukturu u procesu istraživanja, kao i o komunikacijama koje proizilaze iz istraživanja.

O ovim temama prisutnima na Radionici govorili su zamjenik direktora Odjeljenja za ekonomske poslove i procjene Narodne skupštine Francuske Michel Antoine, šefica Službe za informacije Narodne skupštine Mađarske Ida Barlanginé Kelemen, šef Istraživačkog sektora Doma lordova Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Patrick Vollmer, te ekspertica za zakonodavstvo u Birou za istraživanje Parlamenta Poljske Agnieszka Grzelak. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću