MENI
26.9.2014

Delegacija parlamenata BiH u posjeti Narodnoj skupštini Srbije


Delegacija parlamenata Bosne i Hercegovine predvođena sekretarom Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Feridom Buljubašićem boravila je u dvodnevnoj studijskoj posjeti Narodnoj skupštini Srbije tokom koje se upoznala sa organizacijom, strukturom i radom Generalnog sekretarijata Narodne skupštine Srbije i Službe za finansije i budžet najviše zakonodavne institucije susjedne zemlje.

Tokom posjete, čiji je domaćin bila generalna sekretarka Narodne skupštine Srbije gospođa Jana Ljubičić, gosti su se upoznali sa procesom pripreme i usvajanja budžeta Narodne skupštine Srbije, kao i sa načinima efikasnog izvršenja i sa procesom interne kontrole i revizije budžeta Narodne skupštine Srbije.

Studijska posjeta Narodnoj skupštini Srbije organizirana je u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini, a osim gospodina Buljubašića u delegaciji PSBiH bili su još i rukovodilac Sektora za finansije PSBiH Nemanja Gojković i rukovodilac Jedinice za internu reviziju PSBiH Nedžad Goletić. U delegaciji parlamenata Bosne i Hercegovine bili su i predstavnici Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamentarne skupštine Federacije Bosne i Hercegovine i Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću