MENI
14.4.2015.

Представницима Скупштине Брчко дистрикта и четири кантоналне скупштине представљена методологија рада на Комуникацијској стратегији ПСБиХ


Представници Сектора за односе с јавношћу Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) презентовали су данас представницима Скупштине Брчко дистрикта и четири кантоналне скупштине методологију израде Комуникацијске стратегије ПСБиХ, као и препреке, проблеме и примијењена рјешења у процесу израде ове Стратегије.

На семинару који је, уз подршку Мисије ОЕБС-а у БиХ, одржан у Центру за посјетиоце ПСБиХ било је ријечи о различитим методама и техникама који су кориштени у изради постојеће и нове Комуникацијске стратегије ПСБиХ, као и о садржају и модалитетима њене примјене.

Наглашено је да би свака законодавна и извршна институција у БиХ требала да уреди област информисања и комуникације с јавношћу, чиме би се, како је речено, знатно унаприједио рад службеника за односе с јавношћу, као и однос који грађани, медији и јавни сектор имају према институцијама на било ком нивоу власти.
Овом семинару присуствовали су представници Скупштине Брчко дистрикта БиХ и представници Скупштине Кантона Сарајево, Унско – санског кантона, Херцеговачко – неретванског кантона и Кантона 10.

Осим представника кантона и Брчко дистрикта, у раду семинара учествовали су и службеници Главне канцеларије ОЕБС-а у Сарајеву, канцеларија ОЕБС-а у Брчком, Дрвару и Мостару, као и представник УСАИД-овог пројекта јачања институција власти и процеса у Босни и Херцеговини (СГИП). (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу